Voor wie is een bikefitting geschikt?

Ben je een fervent fietser of beginner? Ook jij hebt baat bij een bikefitting. Bike Power zorgt ervoor dat jij binnenkort optimaal en pijnvrij kan genieten van jouw fietsrit. Wat je prestaties alleen maar ten goede komt. We volgen de ‘methode van Steve Hogg’. Aan de hand van spier- en zenuwtesten en een 3D Bike & Power Analyse (fietsanalyse) analyseren we alle factoren die van belang zijn voor het bepalen van jouw fietspositie.

Wanneer is een bikefitting of je fietspositie afstellen nu interessant?

  • Voor betere prestaties;
  • Meer fietsplezier;
  • Bij het ouder worden;
  • Na een ongeval;
  • Bij chronische pijn, afwijkingen of uit voorzorg;
  • Bij of voor de aankoop van een nieuwe fiets;
  • Voor iedereen die veel fiets, zowel jongeren als jeugd;
  • Gewoon preventief om juist, optimaal, pijnvrij en gezond te fietsen.

Vanaf welke leeftijd is een bikefitting aan te raden?

De leeftijd speelt niet zozeer een grote rol. Vanaf het moment dat je regelmatig twee tot drie keer per week minimum 45 minuten op de fiets zit, is een goede bikefitting aan te raden. Een foute positie kan immers leiden tot problemen tijdens de groei. En in extreme gevallen tot een scheve groei. Idealerwijs ga je na iedere groeischeut terug naar je bikefitter om te kijken of er iets moet bijgesteld worden.

Om de hoeveel tijd doe ik best een bikefit?

Ons lichaam verandert voortdurend, maar we worden dit niet continue gewaar. We groeien, hebben dagelijkse ongelukjes, werken in dezelfde positie, verouderen, worden stijver... Daarenboven ondergaat ons lichaam voortdurend slijtage. Vooral tijdens de groei en na de leeftijd van 35 jaar ondergaat je lichaam grote veranderingen. Om steeds in de meest ideale positie voor jou lichaam te fietsen zou je best om de paar jaar een nieuwe positiemeting laten uitvoeren. Of je zou bij iedere aankoop van een nieuwe fiets je fietspositie kunnen laten nakijken.

AFSPRAAK MAKEN VOOR BIKEFITTING

Meer informatie over bikefitting of een afspraak maken?

Vul dan nu het formulier in!

59m
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie