Bikefitting

Heb je (soms) last van zeurende pijn, slapende voeten, tintelingen, ontstekingen, nekpijn, schouderklachten, rugpijn, kniepijn, zadelpijn of andere ongemakken tijdens of na het fietsen? Of wil je net potentiële klachten en blessures voorkomen? Wil je weten hoeveel je extra kunt winnen op het gebied van duwvermogen en trapefficiëntie door het optimaliseren van je fietspositie? Ben je geen professional, maar wil je net meer comfort tijdens het fietsen?

Zijn minstens één van deze elementen op jou van toepassing? Dan is een bikefitting zeker interessant voor jou! Vooral als je van plan bent om een nieuwe fiets aan te schaffen. Dankzij ultramoderne technologieën en jarenlange ervaring met professionele renners zorgt Bikefitting Bike Power ervoor dat je (opnieuw) geniet van meer pijn- en klachtenvrij comfort op je fiets en van verbeterde en krachtige prestaties. We voeren een diepgaande analyse van alle factoren die van belang zijn voor jouw fietspositionering. Tijdens de bikefitting stellen we je fiets(en) af op jouw lichaam.

Je moet ons natuurlijk niet op ons woord geloven. Onze klanten vertellen graag waarom ze voor Bikefitting Bike Power gekozen hebben.
AFSPRAAK MAKEN VOOR BIKEFITTING

Waarom een bikefitting of fietspositionering?

Een bikefitting of fietspositionering bij Bikefitting Bike Power is een diepgaande analyse van alle factoren die belangrijk zijn om jouw persoonlijke fietspositie in te stellen met als doel:

  • Optimale prestaties;
  • Optimaal fietsplezier;
  • Pijn en klachten voorkomen;
  • Preventief slijtage en blessures vermijden;
  • Je fiets volledig aanpassen op maat van jouw lichaam;
  • Weten welke nieuwe fiets het beste bij jou past, van frame tot onderdelen.

Is een bikefitting of je fietspositie afstellen iets voor jou?

Het antwoord is kort, JA! Fervent fietser of beginner, ook jij hebt baat bij een bikefitting. Bike Power zorgt ervoor dat jij binnenkort optimaal en pijnvrij kan genieten van jouw fietsrit. Wat jouw prestaties alleen maar ten goede komt.

We volgen de ‘methode van Steve Hogg’. Tijdens de bikefitting sessie zoeken we samen de ideale fietspositie en bieden we oplossingen op maat.

Waarom kiezen voor Bikefitting Bike Power?

Bikefitting Bike Power biedt professionele bikefitting volgens de bewezen bike fitting methode van Steve Hogg. Als erkenning kregen we van het IBFI (International Bike Fitting Institute) het hoogst mogelijke niveau van bikefitter: level 4. In België behaalden slechts 3 bikefitters dit niveau. We geloven dus als geen ander dat we jou als beginner, fervent fietser of professional kunnen helpen naar een hoger niveau met optimaal en pijnvrij fietsgenot.

Tim Dejonghe tijdens het juist afstellen van een zadel
Wees voorzichtig met bij het maken van je keuze. Een breed of een te zacht zadel betekent niet perse meer comfort.
Bike Power begrijpt dat de juiste instelling van de schoenplaatjes verschilt per persoon en zelfs per voet.
Slecht afgestelde schoenplaatjes belemmeren al snel de flexibiliteit van je fietsbeweging en kunnen zelfs blessures of chronische pijnen veroorzaken.
Hoe verloopt een bikefitting?
Een bikefitting sessie verloopt in verschillende fases. Van intake gesprek tot toegang tot je persoonlijke "My.Bikepower" clientlogin en gratis opvolgafspraak.
Voor wie is een bikefitting geschikt?
Een bikefitting is geschikt voor elke fervent fietser of beginner die optimaal en pijnvrij wil genieten van zijn of haar fietsrit.
Bikefitting voor of na de aankoop van een nieuwe fiets?
Idealerwijs doe je eerst een bikefitting om zo de juiste aankoop te garanderen. Het vaststellen van de ideale framemaat begint bij een correcte positie.
Wat is een bikefitting?
Bikefitting of fietspositionering is het afstellen van jouw fiets op de eigenschappen van jouw lichaam.
Wat kost een bikefitting?
Wij bij Bikefitting Bike Power zijn heel transparant in onze prijzen en geven je graag een overzicht van wat kost een bikefitting.
Niet alleen jouw eigenheid, maar vooral het type fiets dat je bestuurt, heeft een invloed op je optimale houding.
Jij bent uniek en je houding is dat ook. Je lichaamsbouw, grootte en conditie bepalen hoe je op je fiets zit. Vooral het type fiets dat je bestuurt, heeft een invloed op je optimale houding.
Wat is een zadeldrukmeting?
Zadelklachten kunnen verholpen worden tijdens een zadeldrukmeting. Tijdens deze meting kunnen we achterhalen van waar je klachten komen en ze ook effectief oplossen.
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie