Bikefitting Bike Power

Goedgekeurd door Steve Hogg

Heb je last van fietsklachten, pijn en tintelingen tijdens of na het fietsen? Pijn en een slapend gevoel komen meestal voor door een verkeerde houding op of afstelling van je fiets. Pijn en fietsklachten tijdens of na het fietsen zijn, ondanks wat men vaak denkt, niet normaal bij het fietsen. Pijn en fietsklachten gaan ook niet vanzelf weer weg door meer te fietsen. Bikefitting Bike Power is jarenlang expert en trendsetter in bikefit en fietspositionering. Wij weten als geen ander hoe we jouw ongemakken en pijn kunnen vertalen naar een betere positie, betere prestaties én meer fietsplezier!

Iedereen blij en pijnvrij op de fiets krijgen, dat is onze missie. Of je nu doorwinterd competitiebeest bent of beginnend wielertoerist, gezond en pijnvrij genieten van je fiets is ons doel. Bikefitting Bike Power zorgt er met een professionele bikefit voor dat jij binnenkort optimaal en pijnvrij kan genieten van jouw fietsrit, wat je prestaties alleen maar ten goede komt. Op zoek naar de ideale positie op je fiets? Maak dan nu een afspraak voor een bikefit.

Op zoek naar juiste en passende fietsschoenen? Iedereen heeft iets anders nodig. Bikefitting Bike Power zorgt voor een voetanalyse en gepaste advies. We beschikken over een ruim assortiment fietsschoenen van Lake Cycling en Shimano in verschillende maten en breedtes. Voor iedere problematiek is er een aangepaste fietsschoen. Die kan je bij ons ophalen of we sturen hem naar je toe. Geraak je er zelf niet helemaal uit? Dan kan je bij ons een afspraak voor fietsschoenen maken.

Je moet ons natuurlijk niet op ons woord geloven. Onze klanten vertellen graag waarom ze voor Bikefitting Bike Power gekozen hebben.
Hoe onderhoud je je fietsschoenen
Met goed onderhoud en verzorging kan je de maximale levensduur uit je fietsschoenen halen.
Natuurlijke fietsschoenen
De nieuwe COMFORT PLUS Leest neemt het probleem van een verkeerd gevormde fietsschoen weg. Hierdoor is te strak aanspannen niet meer nodig.
De verschillende soorten schoenplaatjes en klikpedalen uitgelegd
Wat is het verschil tussen alle merken klikpedalen en soorten schoenplaatjes?

Bikefitting

Is een bikefitting iets voor jou? Het antwoord is kort, JA! Fervent fietser of beginner, ook jij hebt baat bij een bikefitting. Bike Power zorgt ervoor dat jij binnenkort optimaal en pijnvrij kan genieten van jouw fietsrit, wat je prestaties alleen maar ten goede komt. We volgen de methode van Steve Hogg. Aan de hand van spier- en zenuwtesten en een 3D Bike & Power Analyse (fietsanalyse) analyseren we alle factoren die van belang zijn voor het bepalen van jouw fietspositie.

Fietsschoenen

Bij Bike Power meten we je voeten zorgvuldig, bestuderen de zwakheden en de noden. Via onze schoenanalyse kunnen we je de ideale schoen aanbevelen. We hebben fietsschoenen op stock van maat 36 tot maat 50, volle en halve maten en in 3 breedtematen. Wij werken graag met lederen fietsschoenen, die zich in tegenstelling tot kunststofschoenen naar je voet zetten. We opteren voor een fietsschoen met een carbon zool. Een carbon zool is zeer stijf, wat uiterst belangrijk is voor een optimale krachtoverbrenging. Alle modellen van Lake Cycling zijn verkrijgbaar: CX, MX, TX en ook winterschoenen. Daarnaast hebben we ook een reeks modellen van Shimano op stock.

Wat zeggen onze klanten over hun bikefit

Lees meer reviews

Vanaf de eerste seconde voelde ik me zo welkom. Na een volledige #lichaamsmeting waren mijn voeten aan de beurt. Ik werd op een aanpasbare fiets geplaatst die verbonden was met een computer. Er werd eerst gekeken hoe ik op de fiets reed en welk wattage ik had. De fiets werd op mijn #lichaamsmeting afgesteld en tijdens heel deze procedure werden er met allerlei professionele meettoestellen zolen naar mijn voeten gemaakt. In de voorbije jaren heb ik al vaak te maken gehad met ganganalyses, verschillende soorten steunzolen. Maar deze professionele aanpak heb ik nog nooit gekregen. Bij elke punt kreeg ik al de nodige uitleg in duidelijke taal. Ik ben naar buiten gegaan met veel moed en opgeheven hoofd, want door de aanpassingen was het resultaat dat ik heel wat wattage omhoog was gegaan en ik voelde me beter zitten op de #fiets, waardoor het minder energie vroeg. Dus als je het aan mij vraagt: Ik heb er zin in om dit op de weg te testen. volg mijn pagina #Compostellaroute2021 zodat je op de hoogte blijft van de resultaten. Waarom ben ik hier nu aan begonnen: Jaren geleden is mijn man bij #BikePower terecht gekomen omdat hij last had na lang fietsen op zijn #koersfiets of #MTB. Eénmaal na zijn meting waren alle kwalen verdwenen, zelfs na zijn vijfvoudige bekkenbreuk en bovenbeenbreuk. Hij was hier altijd zo enthousiast over en stelde me voor om dit ook te doen voor mijn grote tocht naar #Compostella. Mijn idee was dat dit enkel van nut zou zijn voor een koersfiets of MTB, maar blijkbaar is dit ook perfect voor een #stadsfiets. Logisch, want na een toch op een stadsfiets, zelfs elektrisch kan je ook last hebben van heel wat kwaaltjes (denk maar aan knie, heup, schouder,....)

Een echte topervaring, vanaf het maken van je afspraak tot het moment dat je de zaak buiten komt. De kleinste details zijn voor Tim en Ellen belangrijk, van het afstellen van de plaatjes op je schoen tot het veranderen van de positie van de rem. Al die minuscule aanpassingen leiden tot een ongelooflijk rijgemak en tot meer kracht en minder kans op blessures. Ik koop nooit nog een fiets zonder de bikefitting van Tim en ik kan het anderen alleen maar aanraden!

Meest gelezen over bikefitting

Naar bikefitting
Voor wie is een bikefitting geschikt?
Een bikefitting is geschikt voor elke fervent fietser of beginner die optimaal en pijnvrij wil genieten van zijn of haar fietsrit.
Bikefitting voor of na de aankoop van een nieuwe fiets?
Idealerwijs doe je eerst een bikefitting om zo de juiste aankoop te garanderen. Het vaststellen van de ideale framemaat begint bij een correcte positie.
Wat kost een bikefitting?
Wij bij Bikefitting Bike Power zijn heel transparant in onze prijzen en geven je graag een overzicht van wat kost een bikefitting.

Alles over fietsschoenen

Naar fietsschoenen
Brede fietsschoenen voor brede voeten
Brede fietsschoenen geven je voeten stabiliteit en zijn beschikbaar in twee of drie standaardkleuren en in halve maten vanaf 38.
Slapende of tintelende voeten tijdens of na het fietsen
Tintelende of slapende voeten komen meestal voort uit afklemming van de zenuwen onderaan de voet. Als de druk op de zenuwen te hoog wordt, raken ze afgekneld en krijg je een slapend gevoel.
Pijnlijke voeten tijdens of na het fietsen
Tijdens het fietsen wordt de druk op je voeten veel hoger, met blessures en verminderde prestaties tot gevolg. Kies voor voldoende steun en zoolcorrectie om knieklachten, rugklachten of andere klachten en pijn te vermijden.

Bikefitting Bike Power

Lees meer over bikefit of fietspositionering of bestel meteen je Lake of Shimano fietsschoenen!

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie